Erzsébet-utalvány Elfogadóhelyek Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért pályázat Pályázatok és foglalás Üdülők és fürdők Erzsébet Tér Erzsébet - vetélkedő

Felülmúlja tavalyi sikerét az Erzsébet-program

2013. április 30.

Idén közel 135 ezer ember részesül üdülési támogatásban az Erzsébet-program keretében, és ebből több mint 72 ezer gyermek jut üdülési és táborozási lehetőséghez. A Program 2013-as eredményeit bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten többek között részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, aki úgy látja az Erzsébet-program tavalyi sikerét is felülmúlja.

Európa előtt járunk sok szempontból, példát mutatva azzal, hogy egy kormány lehet szociálisan elkötelezett úgy, hogy ezt nemcsak szavakban hangoztatja, hanem tettekben meg is valósítja az elképzeléseit – mondta Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Hozzátette, számításaik szerint Európában - a lakosságszámot figyelembe véve - Magyarországon jutnak el az emberek a legnagyobb arányban nyaralni szociális üdültetési rendszerben.

A miniszterelnök-helyettes az idei eredmények közül kiemelte, az Erzsébet-programnak köszönhetően több mint 72 ezer gyermek kap üdülési és táborozási lehetőséget, köztük olyanokkal, akik nagy része valószínűleg nem jutott volna el táborozni.

A Program további eredményeit Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője ismertette. Idén közel 135 ezer ember részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában. A nyertes pályázók között van több mint 5 ezer fogyatékossággal élő, több mint 28 ezer nyugdíjas, mintegy 33 ezer nagycsaládos, több mint 8 ezer egészségügyi dolgozó, közel 4 ezer közfoglalkoztatott, közel 2 ezer MÁV munkavállaló, továbbá a belügyi szervek több mint 12 ezer és a honvédelmi szervek közel 4 ezer dolgozója. Nagy Anna megjegyezte, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázataira a legtöbben Kelet-Magyarországról jelentkeztek.

Az Erzsébet-program szóvivőjének tájékoztatása szerint az Erzsébet-tábor első turnusa június 17-én indul, az utolsó pedig augusztus 24-én zárul. Hangsúlyozta, hogy 16 olyan tábor van, amelyekre még május 20-ig lehet jelentkezni.

Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az Erzsébet-utalványról elmondta, hogy annak mára több mint kétmillió felhasználója van, mintegy negyvenezer munkáltató rendeli meg havonta, és több mint negyvenezer helyen fogadják el.

Az elfogadóhelyek nyolcvan százalékát az élelmiszer-üzletláncok boltjai teszik ki, húsz százalékát pedig a kisboltok. Az elfogadóhelyek kétharmada magyar tulajdonban van – mondta Guller Zoltán. Tavaly az Erzsébet-utalvány forgalmazója közel 80-90 milliárd forintos forgalmat realizált. Az idei tervek 130 milliárd forintról szólnak.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, az Erzsébet-tábor úszótáborának egyik vezetője a sajtótájékoztatón kifejtette, jó kezdeményezésnek tartja a programot, hiszen nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekeiket elküldjék nyaralni. Kovács "Kokó" István, az Erzsébet-program Tanácsadó Testületének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy idén 19 féle sporttábor lesz, amelyek véleménye szerint a sporton túlmenően élménytáborok is. Az olimpiai bajnok ökölvívó az Erzsébet-táborban a boksztábort vezeti majd.

erzsebetprogram.hu


Megosztás: Nyomtatóbarát verzió

Menü

Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet a Kárpát-Medencei Gyermekekért Alapítvány